met natuurwezens op weg 
 

wat kunnen we doen voor natuurwezens 

De natuurwezens lijden er onder dat er tegenwoordig zo weinig rekening met hen wordt gehouden.
Ergens bij een laan bomen stond een bordje: ‘komende week snoeiwerk aan deze bomen’. Wij mensen worden gewaarschuwd. Maar de bomen zelf klaagden, toen wij hen vertelden dat er gesnoeid zou gaan worden, dat hen dat niet werd verteld. Hen begroeten, het erkennen van hun werk en hen dankbaar zijn is één van de belangrijkste dingen. Ook het erkennen van hun leed, als er zonder overleg natuur wordt weggeruimd is belangrijk. In zijn boek ‘Redt de elementenwezens’ vertelt Thomas Mayer dat de wezens hem vertellen dat hun aura wordt bedreigd door alle ingrepen van de mens, het toenemend internet en dergelijke, maar dat de aandacht en waardering van mensen hun aura weer verstevigt. Dit is voor ons een extra motivatie voor ons werk.

en hoe kunnen we samenwerken met natuurwezens

Eigenlijk werk je met natuurwezens net zo samen als je met mensen zou doen. We begroeten ze, we vertellen  onze  huiskabouter wanneer er iemand op bezoek komt, of wanneer we iets ingrijpends doen in het appartement. We vertellen  onze autokabouter waar we heen gaan rijden of wanneer de auto naar de garage gaat.

Maar natuurwezens zijn hiërarchisch georganiseerd en hebben geen eigen vrijheid. Ze zijn dus van ons afhankelijk om hen te begeleiden bij veranderingen van buitenaf. Een landschap heeft verschillende landschapsengelen, die via 3 deva's inwerken op het landschap. Zo heeft Nederland een eigen landschapsengel, elke provincie heeft er één, de ondergeschikt zijn aan die van Nederland. En verschillende natuurgebieden, landgoederen, gemeentes, soms ook wijken in een gemeente, parken hebben ook een eigen landschapsengel. Daar helpen nog veel andere wezens bij.. Via cursussen kun je leren hoe dat gaat. Via onze blogs krijg je hier ook een indruk van.