Wat zijn techniek wezens, kun je ze zien, ervaren, er mee werken?
Van de natuurwezens zeggen we dat al het leven op aarde doorstroomd, doorweven, is met de werking van natuurwezens. Van een vallend blad in de herfst, heftige stormen, groeiende planten, bloeiende bloemen, zaden, bomen, en zo kan ik eindeloos doorgaan.
Alles wat we kunnen zien met onze fysieke ogen is doorstroomd, doorweven, doorwerkt, met natuurwezens.
Het aannemen van het werken en bestaan van natuurwezens betrokken bij het levende proces van begin tot einde dus.
Is al een stap.
De stap naar een mogelijkheid dat er techniek wezens zijn, is een zoeken naar iets wat mogelijk nog verder weg ligt..
Bij de natuurwezens sprak ik over het levende proces van alles wat we zien.
Bij het aannemen van techniekwezens volgt de stap dat alles wat we zien aan technische zaken,
en geschapen/gemaakt is door mensen, dus ook doortrokken zijn zijn met wezens en hun werking.
Ik zal proberen een begin te maken met wat ik bedoel, en een eigen ervaring.
Ik kom uit de technische hoek, maken en repareren met metaal, elektrische spullen.
Wanneer ik in een auto rijd, heb ik duidelijk een beeld wat er gebeurt wanneer ik het gaspedaal indruk. Het hele technische traject is me duidelijk.
Maar waarom versnelt een auto op dat moment?
Technische uitleg: De basis is dat meer brandstof bij lucht een grotere kracht explosie geeft .
En dus worden in een motor de zuigers met meer kracht weggeduwd. Dan kan de motor meer omwentelingen per minuut maken. En dus de auto laten versnellen.
Alleen is dit een in mijn ogen een te beperkte uitleg van wat je dus alleen met fysieke zintuigen waar kunt nemen. Wanneer natuurwezens alles wat je fysiek kunt zien tot een levend gebeuren maken, en wat je ziet bij elkaar houden en laten groeien, hoe is dat dan met technische zaken?
Een auto die voor je staat, en waarin je gaat rijden, heeft al een heel traject afgelegd.
Ooit is er één gedachte de oorsprong geweest van deze complete auto.
En waren er machines die alle onderdelen konden maken, met ook weer die ene gedachte als oorsprong om de noodzakelijke onderdelen te kunnen maken.
En hier komt dan de gedachten oefening dat ik vind dat wanneer er geen techniek wezens waren, onderdelen er niet kunnen zijn, niet bedacht en gemaakt waren.
Of uit elkaar vallen tot stof deeltjes of iets dergelijks.
Heel simpel is een motor een blok metaal, met daarin bewegende onderdelen die explosiekracht omzetten in een mechanische draaiende beweging van de wielen.
Die explosiekracht gebeurt in de cilinder met zuiger.
Dit blok metaal bestaat uit 1 groot blok metaal, maar eigenlijk uit heel veel hele kleine moleculen die bijeen gehouden worden en het geheel van de motor vormen.
Met ons fysieke oog nemen we niet de moleculen waar, wel het grote geheel: het motorblok.
De gedachten oefening is dan om te zien dat de moleculen bijeen gehouden worden en bewogen worden door techniek- en natuurwezens.
Transformatie van techniekwezens
Techniekwezens kunnen niet zomaar communiceren met natuurwezens, ze worden aangedreven door mechanische , elektrische of magnetische processen, die onnatuurlijk zijn voor de natuur. Rudolf Steiner heeft aangegeven dat die processen behoren tot de ondernatuur, gevallen natuurwezens.
Meestal worden onze apparaten ook niet met een ideaal gemaakt, maar vanuit winstbejag, of een leeg productieproces, "zoveel moeten er gemaakt worden.."
Thomas Mayer heeft een meditatie ontwikkeld om apparaten minder schadelijk te maken door ze onder leiding van Christus te plaatsen. Wanneer we de apparaten weer met liefde en Christuskracht vervullen, zijn ze beter te verdragen door de natuurwezens en werken ze minder schadelijk voor ons eigen lichaam.
Wij hebben er ervaring mee opgedaan en u kunt de meditatie bij ons opvragen of we kunnen je erbij begeleiden. Neem via de contactpagina contact met ons op hierover.
Transformatie van zendmasten
Hetzelfde geldt voor zendmasten. Hierbij is ook nog sprake van straling. Via thomas Mayer hebben we een meditatie gekregen die u bij ons kunt opvragen of die we samen met u of voor u kunnen doen. Neem via de contactpagina contact met ons op hierover.